2016. február 7., vasárnap

Vöröslencsekrém

Ezt a krémet még Szilveszterre készítettem,de bármikor jó... bulikba mártogatósnak vagy előételként vagy csak úgy egyszerűen kanalazgatni.
Még húst is meg lehet tölteni vele....lehet még sorolni.

























Hozzávalók:

  • 1 zacskó /250gr/ vöröslencse
  • 1 hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma szelve
  • olaj,só,bors,pici chili örlemény,pötty vegeta
  • fél kanál magos mustár
  • 1 db zöldfűszeres sajtkrém
  • aszalt paradicsom vágva
  • zellerszára 
  • bazsalikom
Olajon megfuttatom a hagymát,fokhagymát majd hozzáadom a lemosott ,válogatott vöröslencsét...kevergetem,felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje,ízesítem.Puhára főzöm.
Hagyom kihűlni,sajtkrémet belekeverem ,botmixerrel egy kissé összetöröm.
Friss bazsalikomlevéllel,metélővel,aszalt paradicsommal ,zellerszárral díszítem.....még a sárgarépa is elfért volna.





Jó étvágyat kívánok...MARI

1 megjegyzés: