2016. október 22., szombat

Gombás marha....zöldséges puliszkával,tésztával.

Egy kis szaftos marhára vágytunk,volt is itthon hús,hát gondoltam csak összejön valami.
Mondhatom sikerült,hozzá a kedvenc a puliszka,az sem sima,hanem minden jóval tele,meg egy kis tésztácska,ha valaki nem kedveli a puliszkát.
A szaftos húsit jobb előző nap elkészíteni, az ízek jobban összeérjenek.







Hozzávalók--4 -5 főre
  •  1 kg marhahús elegyesebb.....vékony csíkokra vágva
  •  600 gr gomba,tisztítva..vékonyra vágva
  •  1 szelet házi füstölt szalonna...csíkozva
  •  2 hagyma kockázva
  •  2 gerezd fokhagyma kockázva
  •  fél paprika...kockázva
  •  3 kanál sűrített paradicsom
  •  fél pohár száraz vörösbor
  •  só,bors,oregano,kevés pirospaprika,babérlevél
  •  sűrítéshez ...1 tejföl,liszt

  •  puliszkához:
  •  20 dg kukorícadara
  •  1 kis cukkini ,héjastól kockázva
  •  10 dg juhtúró
  •  1 lilahagyma...kockázva

  • fél zacskó penne tészta kifőzve
A szalonnát abban az edényben sütöm ki,amiben főzni fogok,majd kiszedem.
A húst nagy lángon,olajat hozzáadva , kis adagokban pirítom,majd ezt is kiszedem.
Ha kell még adok hozzá olajat ,hagymát ,fokhagymát  üvegesre ,majd a paprika,gomba,pirospaprika,sűrített paradicsom következik.
Hozzáadom a szalonnát,húst,fűszereket,vörösbort...kb. 3-5 percig rotyogtatom,majd lassú tűzön
puhára főzöm.
Tejfölös,lisztes sűrítést csinálok....ha kell még csípős paprikával ízesítem.

Puliszkát elkészítem...majd hozzáadom a juhtúrót,nyers cukkinit,hagymát...óvatosan összekeverem.
Tésztát kifőzöm.
A szaftos húsit...nevezhetem tokánynak......puliszkával,tésztával tálalom.












Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése