2017. november 23., csütörtök

Ludaskása

Múlt héten volt egy kis  Márton napi ...utólagos kóstolgatás..akkor készült a ludaskása is.
Ezt az ételt is többféleképpen készítik...lehet rizzsel, kásával...olvastam már bulgurral is 
próbálták.
Én most a rizsnél maradtam.
A liba nyaka,zúzája,szíve egy kis nyesedéke került bele.




Hozzávalók:

  • Liba nyaka,zúza,szív,.nyesedék hús...felvágva
  • 1 hagyma,kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • egy jó marék zöldborsó
  • 2 sárgarépa kockázva
  • 1 fehérrépa kockázva
  • 1 bögre rizs
  • só,bors,kevés házi vegeta,chiliörlemény
  • kevés pirospaprika
A hagymát kevés olajon megfuttatom a fokhagymával együtt,pici pirospaprikát teszek rá,
majd a húsfélét--felöntöm vízzel,hogy bővebben ellepje.Ízesítem.....húsleves íze legyen egy 
kicsit.Addig főzöm,míg puhul,hozzáadom a zöldségeket..végén a borsót.A rizst külön főzöm
meg.Végén óvatosan összekeverem a rizst a hússal....lefedem..állni hagyom.Legvégén egy csokor petrezselyemmel szórom meg.





Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése