2014. november 25., kedd

Palócleves

Ez a palócleves az én változatom.Tudom,hogy az igazi nem sertéshússal készül!!
Családom így szereti.....azért hívhatom palóclevesnek??




Hozzávalók:
  • 70 dg sertéslábszár vagy lapocka  kockázva
  • 2 sárgarépa kockázva
  • 1 fehérrépa kockázva
  • fél zeller kockázva
  • 1 hagyma kockázva
  • 2 fokhagyma
  • 2 db krumpli kockázva
  • fél kg zőldhüvelyű bab
  • só,bors,vegeta
  • 3 kanál sűrített paradicsom
  • 1 tojással,liszttel,petrezselyemmel galuska
  • 1 tejföl
  • 2 kanál liszt
  • tárkony
A hagymát olajon megpirítom,fokhagymát is hozzáadom,majd a húst fehéredésig ,nagy lángon

pirítom.Majd a zöldségek a bab kivételével,ezzel is kb.5 percet párolom,majd felöntöm bő vízzel,bele a paradicsompüré,só,bors,vegeta...lassú tűzön puhára főzöm,de előtte a zöldbabot,
krumplit is hozzáadom.
A nokedlikat beleszaggatom,tejföllel,liszttel behabarom,tárkonnyal,citrommal
ízesítem.



Jó étvágyat kívánok....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése