2014. november 6., csütörtök

Töltött dagadó--hidegtálhoz.

Dagadóból számos ételféleség készíthető.Kedvelem a töltött változatot,
mégpedig hidegen.Salátával ,laktató hidegtál variálható.





Hozzávalók:
  • Közepes méretű dagadó--felszúrva---tisztítva
  • sertés fűszerkeverék
  • 500 gr csirkemáj--tisztítva
  • 5 db zsemle---tejben áztatva---kinyomva
  • 5 db tojás
  • 1 db hagyma kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma--reszelve
  • só,bors, vegeta,olaj
  • fél csokor petrezselyem--aprítva
  • paprika,paradicsom
A dagadót  fűszerezem sertés keverékkel.
Olajon megpárolom a hagymát,hozzáadom a fokhagymát ,majd a csirkemájat.
Készre sütöm.Ha kihűlt akkor az áztatott zsemlét,tojást ,fűszereket,petrezselymet..
összedolgozom.A felszúrt húsba betöltöm a fincsi keveréket...hústűvel bezárom.
A megmaradt tölteléket ,külön ,kivajazott jénaiban megsütöm.
A töltött húst tepsibe helyezem,mellé hagymát,paprikát,paradicsomot teszek--
olajjal meglocsolom,egy pohár vizet is öntök hozzá.Alufólia alatt sütöm...kb. 1 órát,majd
megfordítom...fólia nélkül pirosra sütöm.Kihűtöm...legalább fél napot hűtőben pihentetem.
Hidegen készítem a hidegtálat---salátával,zöldséggel,gyümölccsel.
Most majonézes krumplisalátával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok ----MARI




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése