2015. május 14., csütörtök

Zöldséges pörkölt --hagymás,sajtos puliszkakoszorúban---vegáknak is!!

Valahogy,most zöldségekre vágytunk,így született meg ez az étel.
Puliszka imádat most is működött.
Ez a pörkölt bármilyen zöldséggel készíthető,még tettem volna bele zöldborsót,de lefújták,így csak gomba és cukkini lett a nyerő.
Az eredmény isteni lett.







Hozzávalók:

  • 500gr gomba-tisztítva,négybe vágva
  • 2 db kis cukkini kockázva
  • 2 hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma kockázva
  • fél kaliforniai paprika kockázva
  • egy paradicsom héja nélkül kockázva
  • 2 kanál sűrített paradicsom
  • fél pohár tejföl
  • kanál liszt
  • só,bors ,vegeta,oregano,metélő
  • 15 dg kukoricadara
  • 1+1 kanál vaj vagy margarin
  • 3 szál újhagyma
  • 3-4 dg reszelt sajt
Olajon megpirított hagymával ,fokhagymával,paprikával,paradicsommal pörköltalapot készítek, ezt kb. 10 percet főzöm,majd hozzáadom a paradicsompürét,gombát,cukkinit,
ízesítem,fedő alatt lassú tűzön főzöm kb.15 percet.
Tejfölös,lisztes habarással sűrítem.

Kukoricadarából puliszkát készítek,amikor készen van,vajat,sót,borsot,és karikára vágott újhagymát teszek bele,majd a sajtot---összedolgozom.
Kivajazott kerek koszorúformájú jénaiba teszem a puliszkát,tetejét nyirkos kézzel egyengetem.
Sütőben sütöm kb.15 percet.
Tálaláskor egy nagyobb tálra borítom a puliszkakoszorút--közepébe teszem a zöldséges pörköltet,tetejét tejföllel meglocsolom.








Jó étvágyat kívánok....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése