2015. augusztus 1., szombat

Zsuzsika lucskos káposztája.

Csodaszép helyen jártam--Hidegkúton---veszprémi rokonoknál.Zsuzsika volt a vendéglátó,természetesen ő is a főzésimádók kategóriájába tartozik.......én pedig örömmel asszisztáltam neki.
Miután volt a készletünkben csülköcske,véletlenül friss káposzta is--ebből következett mi is lehet a végeredmény...az eszményi lucskos káposzta.
Bocs,hogy rész fotók nincsenek.







Hozzávalók:
  • 70-80 dg fiatal sertéscsülök..nagyobb darabokra vágva
  • 2 db hagyma kockázva
  • 1 szelet házi füstölt szalonna
  • 1 db közepes káposzta...széles laskára vágva
  • 6-8 gerezd fokhagyma kockázva
  • fél paprika kockázva
  • fél paradicsom héja nélkül kockázva
  • pirospaprika,só,bors,vegeta
  • nagy csokor friss kapor 
  • ecet
  • olaj
A hagymát a főzőedényben olajon megpirítottuk,rá a hagyma fokhagyma,paprika paradicsom,pirospaprika---pörköltalapot készítettünk.Ráöntöttünk egy pohár vizet ,hozzáadtuk a csülköt...a vizet pótoltuk...ill. felöntöttük kb.1.5 --2 liter vízzel.Félpuhára főztük,majd a káposzta került bele---természetesen ízesítettük....amikor készen volt a hatalmas adag kaprot is belefőztük....kevés ecettel adtuk meg a végső ízét.


Jó étvágyat kívánok----MARI

1 megjegyzés: