2015. október 9., péntek

Krumplis,spenótos tészta.

Újabb Ilus receptet ajánlok.Elkészítése is gyors --szinte egy edényben készítette el a hozzávalókat,íze fantasztikus.
A tészta megjelölése okozott egy kis bonyodalmat.....korpásnak nevezhetnénk.
Szigorúan betartják az olaszok a 80 gr /fő tészta adagot.....igazuk van!
Fotók nem tökéletesek...elnézést!!








Hozzávalók: 2főre

  • 2 közepes krumpli--félbe vágva ,majd vékonyra szelve
  • egy jó marék friss spenót felvágva
  • 160gr korpás tészta
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 10 dg félkemény sajt
  • 6-8 dg reszelt parmezan sajt
  • egy kanál vaj
  • só,bors,pici szerecsendió
Egy edényben vizet forralt,sót tett bele,majd a tésztát,krumplit,végül a spenótot--együtt főzte,leszűrte.
Vajon megfuttatta a fokhagymát,majd kiszedte.
Kivajazott jénaiba tette a fele adag krumplis,spenótos tésztát...rászelte a sajt felét,fele parmezánt,borsot,pici szerecsendiót.Rátette a másik fele tésztát,tetejére a két sajtféleség került.
Meglocsolta a fokhagyma ízű vajjal.
Sütőben sütötte ,amíg a sajt megolvadt.













Spenót helyett ,lehet káposztával is készíteni.

Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése