2015. november 19., csütörtök

Tekercsek


Tojásos tekercsek nemcsak mutatósak,hanem finomak,akár előételnek ,akár hidegtálakhoz.
Elkészítése nem okozhat gondot.
Sok színes változatot hozhatunk össze,attól függ milyen alapanyagot használunk.
Most spenótos és céklás lett a nyerő.






Hozzávalók---spenótoshoz.




  • 4  tojás
  • kis zacskó mirelit spenót...kis gombócok formájában
  • 1 gerezd fokhagyma karikázva
  • vaj
  • 6-7 vékony szelet főtt füstölt tarja
  • 1 kiskanál liszt
  • só,bors,pötty szerecsendió
  • reszeltsajt
  • sajtkrémek--natur,zöldfűszeres,ementáli,füstölt ízű sajtkrém
  • egy szelet kaliforniai paprika kockázva
  • 1 lilahagyma kockázva
cékla izhez

  • 4 tojás
  • 1 kiskanál liszt
  • fél kanál cékla ételfesték
  • 20 dg juhtúró
  • 2 db natúr sajtkrém
  • só,bors,5-6 fekete olivabogyó karikázva,2 aszalt paradicsom kockázva
Spenótos

Vajon megfuttatom a fokhagymát rádobom a spenótot,sózom,szerecsendióval megszórom,pillanatok alatt készre sütöm,hagyom kihűlni.
Majd a tojást felverem,a kinyomkodott spenóttal botmixerrel megfelelő állagúra készítem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm,előmelegített sütőben megsütöm.
Hagyom kihűlni.Közben elkészült a sajt, hagyma,fűszerek,paprika keveréke.
A spenótos tojáslepényre szórok egy kis reszelt sajtot,erre teszem a tarjaszeleteket,majd rárétegezem a sajtkeveréket.
Óvatosan,szorosan alufóliával feltekerem,legalább fél napot a hűtőben tartom.

Céklás

Tojást felverem a liszttel cékla ízű festékkel.só,bors kerül bele....kisütöm.
A túró,sajtok,oliva,aszalt paradicsom ,bors,ha kel egy kis só...krémmel megkenem a céklás tojáslepényt,feltekerem...ugyanúgy legalább fél napot a hűtőben tartom.

Salátával díszített tálra teszem a vastagabb karikára vágott tekercset...szőlővel,bazsalikomlevéllel díszítem.











Jó étvágyat kívánok...MARI

1 megjegyzés: