2015. november 27., péntek

Zöldségkrémleves

Maradék hasznosításból  lehet a legfinomabb krémleveseket alkotni.
Ehhez nem kell nagy fantázia,csak besöpörjük a hűtőből a kóbor zöldségeket.



 Hozzávalók:

  • fél cukkini--nagyobb méretű
  • 1 fél piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1-2 csokor újhagyma
  • 2 zellerszára
  • só,bors,vegeta,
  • 1 főzőtejszín,
  • liszt,olaj
  • 10dg reszelt sajt sütve


 Olajon megfuttatom,pirítom egy kicsit az összedarabolt zöldségeket,majd felöntöm bőven vízzel,puhára főzöm.Ha puha,akkor tejszínes lisztes habarással felöntöm.Botmixerrel pürésítem.Ízesítem.
A reszelt sajtból kis gombócokat formázok,megnyomkodom,ellapítom,forró,picit olajos teflonban mindkét oldalát megsütöm.
Krémlevest a sajttal tálalom.
Nagyon finom hozzá a sült baconszalonna,vagy pirított magvak.








Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése