Karfiolkrémlevest ritkábban készítek,most egy kis édesburgonyám is volt...jött az ötlet.
Igyekeztem nem túlfűszerezni a krémlevest,így érezni lehetett a karfiol csodás ízét,sült édesburgonyával nagyon finom lett.
Látom már sokan csodálkoznak,ha ettek belőle máskor is elkészítik.
Hozzávalók:
- 1 db közepes karfiol rózsáira szedve --tisztítva
- 3 sárgarépa karikázva
- 1 fehérrépa karikázva
- 1 hagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma szelve
- 1 kis édesburgonya/20dg/ tisztítva egyforma kockára vágva
- só,bors ,vegeta
- olaj
- 1 főzőtejszín
- fél kanál liszt
- metélő díszíteni
Az édesburgonyát forró olajon megsütöm,papírtörlőre szedem.
Leves tetejére halmozzuk a burgonyát.
Nagyon-nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése