2016. január 3., vasárnap

Levelestésztás finomság

Szentestére készítettem,de bármikor laktató fogásként szerepelhet,finom salátákkal.
Elkészíteni nem ördöngösség.







    Hozzávalók:
    • 1db levelestészta--nyújtott
    • 80 dg pulykacomb
    • 1 szelet füstölt szalonna
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só,bors,pulyka fűszerkeverék,oregano
    • magos mustár
    • 5 dg reszeltsajt
    • hagyma,fél paprika,fél paradicsom
    • olaj
    • 2-3 szelet tejben áztatott,kinyomkodott kenyér
    • 1 db tojás
    • 1 csokor petrezselyem
    • 5 dg vegyes magvak
    • 1 tojás a kenéshez

    A pulykát megtisztítom,majd bevagdosom,fűszerezem,mélyedésekbe füstőlt szalonnacsíkokat,fokhagyma szeleteket teszek...mustárral is megkenem.
    Olajat öntök a tepsibe,beleteszem bőrével lefele a pulykacombot,ráhalmozom a felkarikázott hagymát,paprikát,paradicsomot...tetejét is jól meglocsolom olajjal,mellé öntök egy bögre vizet.
    Először fólia alatt,majd megfordítom a húst,fólia nélkül sütöm pirosra.
    Ha kihűlt összevágom,majd robotgéppel összeaprítom a húst.Adok hozzá kockázott hagymát,áztatott kenyeret,sót ha kell borsot,tojást,petrezselymet,sajtot.. jól összedolgozom.
    Hengert formázok a masszából.
    A kitekert levelestészta közepére teszem a húshengert és szorosan feltekerem,sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezem.
    Tetejét megkenem tojással,megszurkálom hústűvel,megszórom a vegyes magkeverékkel.
    Sütőben pirosra sütöm.
    Még volt levelestésztám--csillagalakúval kiszaggattam,azt is megsütöttem,díszíteni lehet vele a tálat.
    Hidegen tálalom,csak a tálon szeletelem fel.
    Salátával fogyasztottuk.









    Jó étvágyat kívánok ..MARI

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése