2016. január 1., péntek

Malacsült .....

Szilveszter,újév malac nélkül elképzelhetetlen....Ezt is sokféleképpen készítik,hidegen ,melegen isteni.





Hozzávalók:

  • malachús--combos,bordás rész
  • só,bors,sertésfűszer,magos mustár
  • 1 szelet házi füstölt szalonna
  • fokhagyma
  • hagyma cikkekre vágva
  • fél paprika,paradicsom
A gondosan megtisztított malackahúsit először megtűzdelem egy kicsit,csíkokra vágott szalonnával,fokhagymával,majd megszórom a fűszerekkel,megkenem mustárral..jól belemaszirozom.
A husit tepsibe teszem,mellé a hagymát,paprikát,paradicsomot...jól megöntözöm olajjal..hűtöbe teszem legalább 2-3 napra.Amikor sütöm ,öntök alá vizet..fólia alatt bőrrel lefelé ,párolom.
Majd megfordítom,fólia nélkül...sörrel locsolgatva,pirosra sütöm.
Hidegen tálaltam....ecetes krumplisalival,jégsalival,olaszos krumplisalival....bármilyen salátával.
Lencsefőzelékkel a csúcs!






Jó étvágyat  kívánok ...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése