2016. március 20., vasárnap

Tarja...sült káposztával

Jól látjátok sült káposztával......tehát nem párolt káposzta..az más.
Azért írtam bevezetőben,mert látom a reagálást.
Ez a recept olasz beütéses...nagyon finom...unokatestvérem készítette.
Tarja pedig ,hirtelen kisütve mindig ,mindennel megy,főzelékkel ,komolyabb köretekkel .






Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja,klopfolva...fűszerkeverékkel beszórva
  • só,bors sertés fűszerkeverék,mustár
  • 4-5 fej fokhagyma szelve
  • olaj
  • közepes fej édeskáposzta...laskára vágva
  • só,bors,chili örlemény ,oregano,balzsamecet,fokhagymapor
Az előkészített ,fűszeres,mustáros húst meglocsolom olajjal ...hűtőbe teszem.
A laskára vágott káposztát wookban forró olajon sütöm,állandó keverés mellett,közben sózom,borsozom,fokhagymaporral , chili örleménnyel megszórom.
Ez a művelet kb. 4-5 percet tart,mert ez a káposzta ropogós marad nem tottyan össze.
Balzsamecettel ízesítem.
A húst teflon serpenyőben  kevés olajon ,nagy lángon mindkét oldalát pirosra sütöm,fokhagyma társaságában.
Tarját a sült káposztasalátával tálalom.
Nagyon könnyű finom étel,nem kell mellé se krumpli,se rizs.





Jó étvágyat kívánok.....MARI

2 megjegyzés: