2015. január 22., csütörtök

Gombás szűzérme----burgonyapürével

A szűzérmét sokan azért szeretjük,mert nemcsak finom,hanem gyorsan készíthetünk vele 
bármit. Így az időhiányban szenvedőknek is segítenék.


Hozzávalók:
  • 70dg szűzérme --hártyáitól tisztítva
  • 40 dg gomba -tisztítva félbe vágva
  • 4-5 kanál tejföl
  • só,bors,mustár
  • burgonyapüré
A szűzérmét felkarikázom sózom,borsozom mustárral bekenem.Legalább 2 órát hűtőben
érlelem.A burgonyapürét elkészítem.
Sütéskor a hús mindkét oldalát megpirítom..kb.4-5 perc oldalanként,kiszedem,félreteszem.
Az előkészített gombát a hús után --ugyanabban az edényben--nagy lángon sütöm.
Rázogatom.Ha készen van,akkor hozzáadom a tejfölt,egyet rottyantom--ízesítem ha kell,
visszarakom a húst--egyet rázok rajta--készen is van.Ez nem az a nagyon tocsogós szaft ,
pont elég --amennyi kell.
A krumplipürével tálalom a finom gombás érméket.Vegyes vágottal fogyasztottuk.



Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése