2015. január 28., szerda

Sült kacsacombok,édesburgonyával,rozmaringos körtepürével.

Kacsacomb kedvenc ételeink egyike.Sok-sok finomság készíthető belőle,
finom mártással pedig tökéletes .


Hozzávalók:
  • 6db  létszámtól függően,kacsacombok...
  • só,bors,rozmaring
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • egy pohár száraz fehérbor
  • 2 db édesburgonya---kevesebb mennyiség,mint a másikból...
  • 4-5 körte
  • vaj
  • fél pohár vörösbor
  • ha kell kevés cukor
  • rozmaring
  • 1 főzőtejszín
A megtisztított kacsacombok bőrét kockázom,sózom,borsozom,pici rozmaringgal megszórom.
Kivajazott tepsibe helyezem,bőrével lefele..öntök rá kb. fél pohár olajat--lefedem,hűtőbe teszem egy éjszakára.Másnap amikor készül ,aláöntöm a fehérbort kb.1-2 dl-t,mennyiségtől függően,és a megtisztított gerezdekben hagyott fokhagymát.Először fólia alatt,majd anélkül,és megfordítom ropogós pirosra sütöm..
Ez a recept,veszprémi rokon--Marcsa receptje.
Az édesburgonyát megtisztítom --karikára vágom,olajban megsütöm--papírtörlőre  szedem.
A körtéket megtisztítom ,kockázom,citromos vízbe teszem.Vajat megolvasztom rádobom a lecsöpögtetett körtét,hozzáadom a vörösbort ,lassú tűzön puhára főzöm.Ha kész a tejszínt beleöntöm,pici rozmaringgal megszórom,ha kell egy kis cukrot adok hozzá. Durva püré állagú legyen,ízénél egy picit érződjön a rozmaring.
A finom fokhagymás kacsasült édesburgonyával,rozmaringos körtepürével fantasztikus ízharmóniát alkot......érdemes volt összehozni.







Jó étvágyat kívánok...MARI



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése