2014. május 10., szombat

Harcsafilé sörtésztában...petrezselymes krumplival fincsi öntettel.

Afrikai harcsa nagyon finom ,szálkamentes, jól ízesíthető hal...szeretjük,
sörtésztában sütve igazi csemege... egy jó öntett is kell hozzá.
Elkészítése ...egyszerű,gyors.

Hozzávalók:
  • 60 dg afrikai harcsafilé 1.5-2 cm-es csíkokra vágva
  • sörtészta.....tojás,liszt,sör......tulajdonképpen sűrű palacsintatészta állagú
  • ízesítve..sóval,borssal,pici zöldfűszerekkel
  • só,bors,hal fűszerkeverék
  • 1 kg krumpli
  • petrezselyem
  • 1 db joghurt
  • 1 db tejföl
  • mustár,kanálnyi majonéz
  • durvabors,fokhagymapor
  • citrom,karikázva
A csíkokra vágott halat fűszerezem hal keverékkel.Félreteszem fél órára.
Forró olajban kisütöm a lisztbe,majd sörtésztába forgatott halat. Papírtörlőre szedem.
Kockára vágott krumplit megfőzöm,leszűröm,olajra teszem--egy nagy csokor apróra
vágott  petrezselyemmel összeforgatom.
A tejföl,joghurt,só,durvabors,fokhagymapor,mustár,majonéz keveréke lesz az öntetem.
Tálalra rendezem a krumplit,középre --körberakom a kisült hallal..citromkarikákkal
díszítem.Öntettel leöntve fogyasztjuk.....citromot lehet ráfacsarni.


Jó étvágyat kívánok...Mari






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése