2014. május 29., csütörtök

Tavaszi húsos tepsis....kapormártással.

Imádom amikor megjelennek a friss zöldségek,ilyenkor lehet
igazán finomságokat alkotni.....krumpli,répa stb...és a kerti zöldfűszerek.
A tepsis ételeket pedig azért,mert összedobom nincs vele gond.




Hozzávalók:
  • 3  db nagyobb csirkecomb  ,kettévágva
  • 5db új sárgarépa
  • 1 kg újkrumpli   egyforma,kisebb méretű
  • 2 egész fokhagyma ,keresztbe kettévágva
  • 3 db főzőhagyma
  • fél kaliforniai paprika
  • 2 szelet házi füstölt szalonna
  • 1 kiskanál méz
  • csirke fűszerkeverék
  • margarin
  • friss zsályalevél,oreganólevél,rozmaring
  • 1dl száraz fehérbor
Kapormártáshoz......3 dl besamelmártásba főzök egy csokor apróra vágott kaprot
       ízesítve,sóval,borssal,pötty cukorral,citromlével,durvaborssal.


A kivajazott kerámia edénybe teszem a fele csíkozott szalonnát,körbe a sárgarépát
egyben,középre a megsúrolt ,tisztított újkrumplit.Erre a fűszerezett csirkecombokat,
közé a félbevágott ,mézzel meglocsolt fokhagymát ,a bevagdosott hagymát, a zöld
fűszernövényeket,csíkozott paprikát, és a fehérbort aláöntöm.
A sütőben először fólia alatt,majd anélkül,ropogós pirosra sütöm.
A tepsis húsit a finom kapormártással tálalom.
A mézes,sült fokhagyma mennyei...köszönet  a blogtársamnak!!


Jó étvágyat kívánok....Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése