2015. február 27., péntek

Kelkáposzta göngyöleg --zöldséggel töltve...vegáknak!!

Zöldséges ételeket ,hús nélkül nemcsak a vegák imádják,mi is.
Így elkészítve könny ebéd vagy vacsora lehet.
Nagyon egyszerű,de finom.




Hozzávalók:
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 1 zacskó mirelit mexikói keverék
  • fél bögre rizs megfőzve
  • 3-4 kanálnyi lecsó--amit én készítek
  • 1 füstölt sajt fonat
  • só,bors,vegeta
  • 2 kanál paradicsompüré
  • 1 tejföl
  • 1 kanál liszt
  • petrezselyem
  • 5dg reszelt sajt







A kelkáposzta torzsáját kivágom,forróvízbe helyezem szépen lejönnek a levelek.

Közben megfőzöm a rizst,mexikóizöldségeket,leszűröm,rizzsel,lecsóval,sajttal összekeverem,hozzáadom az összevágott petrezselymet--kézzel összekeverem.Ízesítem.
Minden kellevélre halmozok a zöldségkeverékből,feltekerem--sorba teszem egy edénybe ,

felöntöm vízzel,kevés vegetával fűszerezem,paradicsompürével kicsit meglocsolom.
Nem kell sokat főzni,mert minden már puha.....behabarom,egyet fő és készen is van.Tetejét megszórom sajttal,ráolvasztom.






 Jó étvágyat kívánok...Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése