2015. február 20., péntek

Rakott zöldbab.

Rakott zöldbabot,karfiolt,kelt,savanyú káposztát,padlizsánt...stb...lehet szeretni.
Nem darált hússal,hanem vagdalthúskonzervvel ,tejföllel,pirított morzsával készítem.
Így könnyebb étket kapunk.



Hozzávalók:
  • 2 zacskó sárga hüvelyű bab mirelit
  • 110 gr-os sertés vagdalthúskonzerv
  • 2 db tejföl
  • 10 dg reszelt sajt
  • 1 mozzarella sajt
  • só,bors,vegeta,metélőhagyma
  • fél zacskó zsemlemorzsa pirítva
  • margarin
A babot só,vegetás vízben megfőzöm,leszűröm.A vagdalthúst lereszelem,hozzáadok egy fél doboz tejfölt ízesítem--ha kell sózom,metélőt,borsot is---  elkeverem.A morzsát pirítom.
Egy kisebb,közepes jénait kimargarinozok,megszórom morzsával,majd a fele babot elterítem--ráhalmozom az ízesített vagdalthusit,megszórom a fele sajttal,tejföllel,morzsával.A bab másik felével befedem,tejföl,prézli,sajt mozzarella kerül rá.Sütőben megsütöm.







Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése